Оценка „Добър“ по шестобалната система постави днес кметът на Шумен Христо Христов за справянето с падналия в неделя сняг.

Пред журналисти той призна, че малките улици на града не са били добре почистени.  Като проблем посочи и чистенето на тротоарите.

„Съобразно сключения договор от предишното управление на община Шумен, в него не фигурира почистването на тротоарите. По тази причина използваме ресурса единствено на общинските предприятия, който е ограничен. Това за мен е основният проблем – придвижването на пешеходците“, каза кметът, като добави, че ще се направят изводи и ще се направят необходимите корекции.

„По отношение на малките улици, проблемът е, че техниката, с която разполага фирмата, сключила договор с общината, е специализирана и едрогабаритна. Паркираните автомобили и падналите дървета затрудниха работата в първите часове, когато снегът можеше лесно да бъде почистен. Тогава усилията бяха насочени към централните улици, а както виждаме централните улици в по-голямата си част са „на черно“, изчистени до асфалт“, каза Христов.

Той уточни обаче, че при обилния снеговалеж в събота срещу неделя, да се почистят едновременно и малките, и големите улици, е невъзможно.

„В никакъв случай не мога да кажа, че не са чистили, буквално всеки един сигнал, който сме подавали, беше реагирано на секундата“, добави кметът.

ШУМ.БГ