Преди броени дни семейство Гучи обяви за продажба двете си вили в Рим, които са също толкова пищни и луксозни, колкото и прочутите модели на легендарната модна къща.

Построени от Алдо Гучи след преместването му в Рим през 40-те години на миналия век, тези две вили се намират само на 10 минути от историческия център на града, в един от най-ексклузивните жилищни квартали.

Основното имение е било мястото, където династията Гучи е чествала празници и други специални поводи, а двете вили са заобиколени от огромен парк и имат общ плувен басейн. Дизайнът им, разбира се, черпи вдъхновение от Италия, но също и от английските имения, тъй като Олуен Прайс, съпругата на Гучи, е била британка - английският привкус може да се види в колоните и прозорците с дъги.

В по-голямата вила има зала за игри, основна спалня с две бани и гардероб, и помещения за персонала. По-малката вила се нуждае от освежаване, но би била чудесна къща за гости, според Киара Дженарели, съветник по недвижимите имоти на Forbes Global Properties.

Вилите, които се продават в рамките на една обява, са на пазара за 15 милиона евро.

Дир.бг