Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и  старание са изброявали желанията си за това какво искат да открият под елхата.

Традицията за писане на писмо до добрия белобрад старец е неразделна част от коледните празници в много страни. Един от най-ранните регистрирани случаи на коледно писмо е от 1837 г., когато малките братя Джоузеф и Томас Чапман адресират желанията си така: “До Дядо Коледа, горе на комина”. Според друга история петгодишната Марджъри от Викторианска Англия написала писмо, в което имало следния списък: “панделка и топка за котето, играчки патета и пилета и платнен чорап.”

Днес милиони деца пишат на най-обичания дядо в света всяка година, като много от писмата пристигат на Северния полюс в официалната пощенска кутия на Дядо Коледа.

Но кой е един от най-бързите и лесни начини да изпратите писмо до добрия старец още днес?

Като отидете в най-близкия до вас Lidl магазин! До 10 декември във всичките си 121 магазина в страната Lidl дава възможност на клиентите си да изпратят своите писма до Дядо Коледа, като ги пуснат в специално разположените за тази цел празнични кутии. Отключете магията на Коледа като споделите този миг с децата и семействата си.

За да създаде още по-голямо празнично настроение, Lidl предлага и красиво изработено коледно писмо. На специална страница в сайта на веригата всеки ще открие писмото с коледни илюстрации, което да отпечата и да попълни заедно с децата си. Чудесните празнични рисунки са дело на талантливата художничка Евгения Войнова, илюстратор на едни от най-популярните детски книги, сред които „Цветна бъркотия“, „Давид“ и „Сто жаби“.

Ако пък се чудите как се пише писмо до Дядо Коледа, споделяме с вас няколко професионални съвета:

1. Първо трябва да адресирате писмото правилно: "До Дядо Коледа, Северен полюс". Това е традиционният начин за адресиране на коледни писма до добрия старец и ще помогне писмото да бъде доставено на правилното място.

2. Включете кратък поздрав, като например "Скъпи Дядо Коледа" или "Здравей, Дядо Коледа!" Това ще направи писмото по-лично и ще накара Дядо Коледа да се почувства оценен.

3. Уточнете точно какво искате за Коледа. Белобрадият старец работи усилено, за да донесе подаръци на всички момчета и момичета, така че е важно да сте възможно най-ясни, когато споделяте желанията си. Например: "Надявам се, че тази година за Коледа ще ми донесеш червено колело, плюшено мече и настолна игра."

4. Също така в писмото си не забравяйте да бъдете и учтиви. Добрите маниери са много важни, особено когато пишете на Дядо Коледа. Така че не забравяйте да кажете "моля" и "благодаря" и да му пожелаете щастлива и спокойна ваканция.

 

Платена публикация