Здравейте,

искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

Този участък от улицата всекидневно е много оживен и натоварен с хора и автомобили - студенти и служители в Корпус 2 на ШУ, работници на ВиК, придружители на студенти-задочници и много други хора.

Преди да започне ремонта на улицата, на нея имаше 2 контейнера за боклук - един в началото - на пресечката с ул. "Свобода" и друг по-надолу - близо до входа на Корпус 2. Всички къщи в този участък на улицата са обитаеми и заедно с преминаващите и студентите и служителите на Корпус 2 се събира прилично количество смет ежедневно. Голяма част от живущите са хора в пенсионна възраст. Останахме изумени, когато при поставяне на новите бордюри, изведнъж се оказа, че не са предвидени "джобове" за контейнерите за смет на досегашните им места! На въпросът ни "Защо?", работниците ни отговориха "Няма по проект, ще си хвърляте боклука нагоре по улицата".

Контейнерите в момента са поставени точно където се пресичат улиците "Червени ескадрони" и "Свобода" - и двете са тесни улички, които често остават непочистени и затрудняват движението на автомобилите. Освен това за тях също не са предвидени "джобове" - т.е. ще си стоят така насред кръстовището. А самото събиране на двата контейнера на едно място силно ще затрудни възрастните хора, голяма част от които са и трудно подвижни.

Това преместване и на двата контейнера, и събирането им На 01.12.2023 г. подадохме сигнал в Общината, с искане да се коригира това безумие и да се направи проверка на място.

Опасявам се, обаче че докато от Общината се задействат ремонта ще приключи и нещата ще си станат така. Прилагам и снимки - найлоновата торба е поставена на мястото, където бяха досега контейнерите.

Станислав Дончев