20-годишната Eв Жил спечели титлата "Мис Франция" 2024 г., но за нейно съжаление нямаше много време, през което да се нарадва на победата си.

Причината е, че малко след като грабна короната за най-красива французойка, тя беше разкритикувана, че не отговаря на досегашните критерии на конкурса, за да стане победителка. Сред тях са "традиционната дълга, вълнообразна коса" и фигура, която е с повече извивки. Ийв е с къса, тип пикси, прическа, а тялото й е от т.нар. "андрогинен" тип.

"Свикнали сме да виждаме красиви госпожици с дълга коса, но аз избрах андрогинна визия с къса коса", каза предизвикателно г-ца Жил. Тя допълни и че победата й е победа на "разнообразието", казвайки още: "Никой не трябва да определя кой как изглежда. Всяка жена е различна и уникална".

Победителката в конкурса "Мис Франция" се избира от вот на публиката и вот на жури. В класацията на зрителите, Ийв се нареди на третата позиция. Журито обаче й отреди победата. Тя е първата носителка на титлата в 103-годишната история на конкурса, която няма дълга коса. Именно този факт възмути част от зрителите, които не скриха негодуванието си.

"Мис Франция" вече не е конкурс за красота, а конкурс за приобщаване", написа гневен потребител в социалната мрежа "X".

Дир.бг