Оригинални сценарии от два снимани във Великобритания епизода на "Приятели" бяха спасени от кошчето за боклук и се продават на търг, съобщава BBC. Черновите на финала на четвърти сезон бяха възстановени през 1998 г. от член на персонала на "Fountain Studios", където бяха заснети двата епизода.

Аманда Бътлър от акционерите "Hanson Ross" в Ройстън, Хартфордшир, каза, че е трябвало да бъдат унищожени, "за да не изтече публично краят", преди зрителите да узнаят какво се случва. Очаква се сценариите да се продават между £600 и £800.

Те били използвани за финала на сезона в две части, озаглавен "The One With Ross's Wedding". Членове на главния актьорски състав, включително Матю Пери, Дженифър Анистън и Дейвид Шуимър, снимаха сцени в Англия.

Неназованият продавач е работил във "Fountain Studios" до 1999 г., но е държал сценариите в чекмеджето до леглото, преди да ги обяви.

"Спомням си, че се чудех на кой член на актьорския състав биха могли да принадлежат. Когато дойдох да разчистя бюрото си, просто сложих всичко в голяма картонена кутия. Забравих, че сценариите са там. Озоваха се в чекмеджето до нощното шкафче и оттогава стоят там. Като нищо можех да ги изхвърля, но тези сценарии заслужават да бъдат притежавани от голям фен на "Приятели", казал човекът, който ги продава.

Сега те ще бъдат продадени на търг на 12 януари заедно с оригинално худи и DVD "Friends". "Не знаем на кого са били сценариите, но има стикер на човек на име Джон Ланзър, който е сценограф, така че е възможно те да са били негови", каза Бътлър. Тя добави: "Просто е сюрреалистично да го четеш и да виждаш в писмен вид това, което си виждал на екрана". "Ако хората ги искат, ще наддават за тях", смята служителката в акционерната къща.

Дир.бг