Седмицата на мъжката мода в Париж започва тази вечер с шоу на творческия директор на "Луи Вюитон" Фарел Уилямс в известен увеселителен парк, който се намира на "две крачки" от фондацията "Вюитон", посветена на изкуството, предаде АФП.

Шест месеца след нашумялото си първо дефиле за марката на прочутия мост Пон Ньоф - на един хвърлей от централата й, американският дизайнер избра Жарден д'Аклиматасион в Булонския лес за площадка за дефилето на "Луи Вюитон", което вероятно ще е на кръстопътя между въртележките, модата и музиката.

Фарел Уилямс, известен с хитовете си Happy и Get Lucky в сътрудничество с "Дафт Пънк",  представя третата си мъжка колекция за "Луи Вюитон" в разчупена обстановка, след като показа в Хонконг предварителна колекция, вдъхновена от Хаваите.
       
В Париж флагманският магазин на Ел Ве Ем Аш (LVMH) се очаква отново да привлече множество рап, филмови и спортни звезди, сред които Леброн Джеймс, най-новото попълнение на марката.

Френската луксозна група продължава да завладява общественото пространство в Париж, въпреки протестите на някои местни власти, и обяви инсталирането успоредно със Седмицата на модата на XXL чанти - огромни надуваеми конструкции, които вече са виждани в Китай.

Освен "Луи Вюитон" в Париж ще присъстват най-големите модни къщи, включително "Валентино", "Диор", "Живанши", която ще дефилира без творческия си директор Матю Уилямс, който напусна на 1 януари.
       
След тригодишно отсъствие от зимното ревю в във френската столица Оливие Рустен се завръща за "Балмен".

На Седмицата на модата в Париж за сезона есен-зима 2024-2025 ще бъдат показани 42 дефилета и 32 презентации, разпределени в шест дни - от вторник до неделя.

БТА