С “Почетен знак“ на МВР бе отличен Валентин Минчев, дългогодишен началник на участъка на полицията в Никола Козлево. В последния в службата работен ден той бе награден за постигнати резултати и професионализъм. Отличието от министъра беше връчено от директора на ОД на МВР - Шумен ст.  комисар Георги Гендов, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция.   

Минчев започва службата си в полицията през 1985 година като водач на следово куче. През годините е бил разузнавач в икономическа и криминална полиция, а от 2005 година до днес е  началник на участъка в Никола Козлево.

Пресслужбата на полицията разказаха някои от най-запомнящите се моменти от кариерата на Минчев:

Много са случаите, които помни в професионалната си кариера - от тежките назад в годините убийства до комични ситуации, в които е попадал със своите колеги. “Никога няма да забравя един пожар в село Крива река през 1986 година, в който загинаха три деца. Тогава ми беше първото тежко произшествие”, разказва Минчев, цитиран от пресцентъра на полицията.

Не липсват  комични случки в полицейската му кариера. Преди години работили заедно с бившия директор на полицията и по това време служител в криминална Ялчън Расим. “Имаше операция срещу крадците на селскостопанска продукция и животни. Дебнехме през нощта „апашите“ между селата Браничево и Тодор Икономово. Появиха се по едно време. Единият ни видя, останалите се разбягаха. С колегата се отдалечихме един от друг. Мълчим и чакаме  да доловим движение. В един момент чух шум, преправих си гласа и викам тихо да не ни хванат, че има ченгета. Мъжът се приближи полека към мен. Тогава го задържахме и се оказа, че е извършител на кражба на кабели от помпената станция в Тодор Икономово”, разказва още Минчев.

60-годишният вече бивш полицейски началник благодари на всички, с които е работил през годините. “Искам да ви пожелая да се съхраните такива, каквито сте! Бъдете хора с принципи и устойчиви на промените в живота!”, каза Минчев при пенсионирането си.

ШУМ.БГ