Мини оранжерия за марихуана откриха в имот в село Мадара шуменски полицаи, като преди това хванаха собственика й да шофира дрогиран. За случая съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Около 14,30 часа вчера в кв. “Мътница” пътни полицаи спрели за проверка водач на лек автомобил БМВ 520. Зад волана бил 35-годишен мъж от Варна. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози и била отчетена положителна на бензодиазепин проба.

При последвало претърсване в имот в село Мадара, обитаван от 35-годишния, криминалистите иззели около 5 грама суха марихуана. Намерили и обособено кътче с оборудване, в което отглеждал канабис.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен. Автомобилът му е иззет с протокол. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК и 354 „А“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

Още трима водачи са задържани за шофиране с наркотици или алкохол през вчерашния ден.

Минути преди полунощ на 7 март екип на пътна полиция спрял за проверка на бул. “Ришки проход“ в Шумен 23-годишен от Нови пазар, който шофирал Хюндай Акцент  Тестът за наркотици отчел положителна на кокаин и метамфетамин проба.

58-годишен от село Веселиново е хванат да шофира край село Радко Димитриево с 1,30 промила алкохол в издишания въздух. Автомобилът му Опел Зафира бил иззет с протокол.

39-годишен мъж от село Браничево бил спипан вчера да управлява мотофреза с 2,24 промила в издишания въздух. Дал кръвна проба за анализ и бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново.

ШУМ.БГ