Отборът на “Шумен” записа 14-та победа в А хандбалната група пори мъжете и еднолично е водач в класирането два кръга преди края на  редовния сезон.

В мач от 16-ия кръг на шампионата в зала “Арена Шумен” шампионите победиха “Спартак” Варна с 33:22 (16:12).

В срещата интрига имаше до 20-тата минута, тъй като преднината на шуменци не бе убедителна. Домакините на няколко пъти повеждаха с два, три гола, но момчетата от “Спартак” веднага намаляваха и в 19-тата минута резултатът бе 9:8. Последваха силни минути за “Шумен” и отборът дръпна с 12:9, а на полувремето поведе с 16:12.

След почивката “Шумен” бързо увеличи преднината си и след пет минути игра поведе с 20:13. Отборът на “Спартак” нямаше сили за обрат в мача, още повече, че в игра влязоха по-младите състезатели на отбора, и в 51-та минута разликата стигна до 11 гола, при каквато и приключи мача.

За “Шумен” с 6 гола се отличи Енгинджан Сали, 5 за победата има Александър Димитров.

Голмайстор на мача със 7 попадения стана Владимир Няголов от “Спартак”.

Треньорите на “Шумен” Никола Карастоянов и Костадин Семерджиев експериментираха със състава в този мач, а след края му Карастоянов похвали всички момчета за играта, като отличи вратарите Емилиян Стефанов. Иван Кисьов и Хасан Хасанов, които в пореден мач показаха отлични рефлекси.

В първенството следва пауза заради лагер на националите. Шампионатът се подновява на 23 април, когато “Шумен” гостува на “Фрегата” в Бургас.

ШУМ.БГ