Мъжкият отбор по американски футбол Shumen Brewers или Пивоварите ще има първи домакински мач за новия сезон в шампионата тази събота. Шуменските Пивовари са домакини на шампионите в последните години Мечките от София. Срещата е тази събота, 23 март от 14,00 часа. Мачът е от 2-ия кръг на първенството и ще е на Градския стадион в Шумен. Преди него от 12,30 часа ще играят децата на двата клуба.

В първенството участват 7 отбора като един от тях е румънски - Титаните от Букурещ. С него игра в 1-ия кръг тома от Шумен. Пивоварите гостуваха в Букурещ и записаха загуба.  

Докато мъжкият отбор и този на дамите Shumen ReaperS са в началото на шампионата, то за децата имаше мачове и през зимата. Отборът участва във верига турнири по флаг футбол, а последната надпревара от зимния сезон се състоя в София, където има покрит терен.

Шуменските момчета разгромиха прекият конкурент за бронза - децата от Пловдив. След това записаха загуби, но след много силна игра - срещу отбора, който в последствие спечели и титлата - София Беарс, и от вторите в класирането Бургас.

На турнира в София юношите бяха с нови екипи. С нови екипи на предстоящите мачове ще излязат и дамите Shumen ReaperS, на които предстои участие в шампионата по флаг футбол.

ШУМ.БГ