СУ „Йоан Екзарх Български“ се включва в общоевропейската инициатива Ден на европейските автори със специално събитие. То ще се проведе на 25 март от 11 ч., в Актовата зала на хуманитарното училище, като целта е да се насърчи четенето, най-вече при младите хора.

От училището уточняват, че с тази инициатива се откриват поредицата от събития, свързани с честването на Патронния празник на СУ „Йоан Екзарх Български” – Шумен.

Лице на събитието тази година е възпитаника на хуманитарното училище и настоящ директор на театър НАТФИЗ  –  Екатерина Цветкова. Още като ученичка на Хуманитарнато училище в Шумен,  тя има афинитет към поезията и творческото писане.  Автор е на поетическите книги „Карамелено нежно“ и „Смокинова заря“.

В знак на съпричастност към каузата да съхраним книгите като ценност  и да се популяризират европейските автори, Екатерина Цветкова неслучайно избра да прочете призведения от английския драматург, актьор и поет, смятан за най-значимия автор в англоезичната литература и един от най-видните драматурзи в световната история – Уилям Шекспир.  

Линк към събитието във фейсбук:
https://www.facebook.com/events/1441139703156710?ref=newsfeed

Поканени са всички, които желаят да станат част от събитието!

ШУМ.БГ