Наплив от желаещи да се срещнат с кмета на Шумен Христо Христов имаше и на днешния му приемен ден. Граждани поставиха пред него 10 въпроса от обществен интерес, а четирима поискаха среща по личен въпрос без присъствието на журналисти.

Първи при градоначалника влязоха представителки на пенсионерски клуб №15. Намиращата се зад Хотел „Шумен“ къща, в която се помещава клубът им, е в окаяно състояние - с течащ покрив и прогнил дървен под. Кметът заяви, че знае за проблема на сградата, която се нуждае от основен ремонт. Средства за такъв обаче засега няма, затова той им обеща временно да намери друго помещение за сбирките на клуба в друга общинска сграда в района.

Хора, живеещи на улица „Брезник“ отправиха питане, защо само половината улица е реновирана със средства от 20-милионния заем. Според тях другата половина е в по-лошо състояние. Христов има каза, че не знае защо в проекта е влязла само част от улицата, но обясни, че се работи по списък, определен и утвърден от предишния кмет и Общински съвет. „Поемам ангажимента да вкарам вашата част в плана за текущи ремонти със собствени средства“, каза кметът.

За проблеми с пътната настилка сигнализираха живеещи на улица „Лом“ и улица „Фридрих Енгелс“ в „Дивдядово“.

Зорница Димитрова и съседите й в блока на улица „Марица“ 24 в Шумен поставиха въпроса с незавършеното облагородяване на района около река Енчова. Христо Христов обясни, че всичко върви по план, като до 10 дни предстои да бъде подписано споразумението с МРРБ за капиталовата програма на общината, в която за „Марица“ са заложени 2 млн. лв.

Живеещи на ул. „Дедеагач“ №1 поискаха източно от блока им да се направи паркинг, тъй като напоследък все по-трудно намират място за колите си. Обясниха, че искат от общината само да почисти от храсти и растения участък източно от блока и да се посипе с чакъл. Кметът пое ангажимент да проучи въпроса и да намери решение.

ШУМ.БГ