По разочароващ начин завърши футболното дерби на Шумен между отборите на “Шумен 2007” и “Волов”. След края на мача стана кратко меле между футболисти на “Шумен 2007” и агитка на “Волов”.

Играчи на “Шумен 2007”, отборът, който спечели мача с 2:1, решиха да си направят снимка след победата, но се подредиха нарочно пред местата, където имаше фенове на “Волов”. Част от агитката навлезе на терена и последваха сблъсъци. Момчетата бързо бяха разтървани и нямаше сериозно пострадали.

Ситуацията бе много грозна след показаната добра игра от двата тима. Още повече, че това може и да е последното дерби между двата отбора, които готвят обединение за бъдещ по-добър футбол в Шумен.

Иначе в мача и двата тима показаха старание и добра игра. “Волов” поведе в 19-тата минута с гол на Басри Басри. “Шумен 2007”, който бе домакин в срещата, изравни в 40-тата минута след дузпа, изпълнена точно от Теодор Господинов. В 55-тата минута падна последното и победно попадение в мача. Точен бе Александър Цонков.

“Шумен 2007” и “Волов” играят в първенството по футбол на област Шумен или четвъртата последна аматьорска лига на българския футбол.

ШУМ.БГ