На 4 адреса в Шуменска област са открити наркотични вещества в хода на специализирана полицейска операция вчера, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В дома на 33-годишен мъж от Каспичан били намерени и иззети саморъчно свити цигари със суха тревна маса, семена за отглеждане на канабис и растения в начален стадий на развитие. Каспичанецът бил арестуван.

Задържан е и 25-годишен мъж от Шумен, у когото криминалисти от полицейското управление в града намерили и иззели „чай за пушене“ и минимално количество метамфетамин.

Саморъчно свита цигара с марихуана, пакетче със суха тревна маса и друго, със семена в него са намерени и иззети от 24-годишен жител на село Царев брод. В обитавано от него жилище в селото на таванско помещение полицаите намерили две растения в различна фаза на развитие, които по данни на мъжа са марихуана.

15 грама суха марихуана е иззета от жилището на 52-годишна жена от Нови пазар. Проверката била извършена по оперативен сигнал. Намерени и иззети били две торбички със суха тревиста маса. Жената била задържана в ареста за срок до 24 часа.
Образувано е досъдебно производство за държане на наркотични вещества и техни аналози.

По всички случаи са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ