Отборът на „Шумен“ спечели с 34:22 (17:11) първата среща от полуфиналните плейофи срещу „Фрегата“ Бургас. Мачът се игра в „Арена Шумен“, а домакините само на моменти бяха затруднени от съперника си.

„Шумен“ поведе с 5:1, след което направи грешки и пропуски в атака и „Фрегата“ навакса изоставането си до 5:4. Последва нов щурм на шуменци и в средата на полувремето те отново увеличиха аванса си – 10:5. До края на първата част гостите от Бургас отново опитаха да намалят разликата и я стопиха до три гола, но с няколко бързи атаки „Шумен“ не позволи повече и след 30 минути игра поведе със 17:11.

След почивката „Шумен“ доминира на терена и в средата на второто полувреме поведе с 10 гола, с което окончателно реши победата в своя полза.

Александър Димитров бе най-резултатен за „Шумен“ с 8 гола. € попадения записа Тансер Юснщ, 5 – Енгинджан Сали.

За „Фрегата“ Николай Андреев и Марио Марев реализираха по 10 гола. С 3 попадения се отчете бившият треньор на „Шумен“, сега играч на „Фрегата“ Чавдар Чернев.

Втората среща от полуфиналните плейофи е в края на следващата седмица в Бургас. Ако там домакините победят, то двата отбора ще имат трети мач, който отново ще е в Шумен.

ШУМ.БГ