Баскетболистите на „Шумен“ изиграха силен мач и записаха с лекота победа над „Левски“ с  89:67.  Срещата се игра в „Арена Шумен“, а публиката в залата бе шестият играч на домакините.

Това бе 13-та победа за „Шумен“ и поредната важна, която отваря пътя на тима към плейофите.

„Шумен“ още от началото на двубоя взе солиден аванс. Неудържими в първите минути бяха Ролинс и Мане и резултатът бързо стана 10:1. Разликата след това стана двуцифрена и след първата част „Шумен“ поведе с 26:14. И през втората четвърт „Шумен“ не даде шанс на „Левски“ и в началото й поведе с 30:15. Отлично се включиха в тима на домакините Владислав Станев и Баръш Мустафа, а със стабилна игра на отбора много помогна и Емилиян Грудов и на полувремето резултатът бе 49:32.

„Левски“ не можа да се вдигне и след почивката, а с тройка на Ролнс „Шумен“ поведе с 52:32, а в края на третата четвърт със 71:43. В последната част на терена играха юношите на двата състава, като и в тези минути баскетболистите на „Шумен“ бяха по-добри, а за публиката Станев и Веселин Байчев направиха и забивки.

Карим Мане отново бе най-добър в мача. Той записа дабъл-дабъл с 25 точки и 11 борби, Дейвид Ролинс отбеляза 19 т., Баръш Мустафа - 10. 17-годишният Владислав Станев се отчете с 11 точки и 6 борби, Емилиян Грудов е с 10 т.

За „Левски“ 15 точки вкара Лъчезар Димитров,  с 12 е Златин Георгиев.

На 19 април „Шумен“ гостува на „Берое“, а на 24 април е домакин на „Ямбол“ в последен мач от редовния сезон на Втората шестица. След този кръг „Шумен“ заема седмото място в НБЛ, „Ямбол“ е осми. Това са двете позиции, които дават право на участие в плейофите.

ШУМ.БГ