Това не е пророчество в стил „Нострадамус“, а реална заплаха за стопяването на българската нация, защото българите не създават поколение, емигрират, умират, населените места обезлюдяват. Данните за демографската катастрофа не са предизборен трик, а перспектива, пред която сме изправени в следствие на безхаберната политика на управляващите. 

„Демографията, глупаци!“, написа в социалните мрежи Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО – БНД. „Политическата каста се замеря със скандали, колажи, карикатури и помия. В тази безумна кампания никой не разбра какво предлагат. В същото време данните от Евростат са зловещи за България. За 20 години - между 2003 г. и 2023 г. България е загубила 1,4 млн. души. Населението е намаляло със 17% за този период - по този показател пред нас е само Латвия“. Каракачанов подчертава, че икономиката се задъхва заради липса на работна ръка, оттам и осигурителната система, защото няма кой да работи, да плаща осигуровки, за да се плащат пенсиите. „Влезли сме в демографска спирала, но не нагоре, а надолу. Затова и от ВМРO говорим за демографска катастрофа. Нужни са крути държавни мерки за излизане от тази мъртва хватка, категоричен е още председателят на ВМРО“.

От дълго време патриотичната формация алармира за настъпващата демографска катастрофа. Програмата от мерки, която ВМРО предлага, е единствената алтернатива на стопяването на българската нация и обезлюдяването на нашите градове и села:

  • 500 лв. месечни детски надбавки за всяко дете за работещи родители;
  • 10 000 лева еднократна държавна помощ при раждане на дете за работещи и учещи родители;
  • нисколихвени ипотечни заеми за млади работещи семейства с гратисен период между 5-10 г. за закупуване на първо жилище;
  • втора година майчинство - минимум две минимални работни заплати.

„Това са само част от мерките по модела на Унгария и Орбан, които ВМРО ще въведе в следващото Народно събрание“, заявява още Каракачанов.

Гласувайте с бюлетина № 26 в изборите за Народно събрание!

Гласувайте с бюлетина № 26 в изборите за Европейски парламент!

 

Пресцентър на ВМРО - Шумен