Създадена на 1 април 1998 г., с цел да подпомага извънучилищната подготовка на учениците от IІІ до XII клас по математика и информатика днес Школа А&Б чества своя 17-годишен рожден ден. Тя ще го отбележи с официално откриване на лекционна зала "проф. Антон Моллов", съобщи ръководителят й Бисерка Йовчева.

В момента в Школата се обучават 130 ученици от І до ХІІ клас по математика и информатика. За своите 17 години Школа А&Б се наложи като лидер в обучението в цялата страна. Учениците от Школа А&Б са спечелили досега 16 златни, 16 сребърни и 10 бронзови медала от Международни състезания по информатика и десетки медали от национални състезания.

От 2004 г. в представителния национален отбор на България по информатика винаги е имало един, а понякога и двама ученици от Школата. Шуменските ученици Румен Христов и Ростислав Руменов са съответно трети и дванадесети в неофициалната световна класация за всички времена. Румен Христов е трикратен носител на наградата "Джон Атанасов" за ученици на Президента на Република България.

Вече от няколко години Школа А&Б излезе извън границите на Шумен и има ученици от различни градове в страната – Пловдив, Бургас, Благоевград, Хасково, Варна.

ШУМ.БГ