Днес общинската конференция на БСП в Нови пазар избра Ивайло Петров за кандидат - кмет на левицата за изборите на есен.

Към момента 41-годишният Ивайло Петров е общински съветник на БСП от гражданската квота. Той е учител в СОУ „Хан Исперих“ и работи още в Центъра за обществена подкрепа като психолог.

Пет кандидат кметски кандидатури, номинирани от основните партийни организации, обсъждаха днес 80-те делегати на конференцията. Предложенията бяха за Ивайло Петров, Васил Тонев, д-р Красимира Бунова, Георги Сашев и Ивалина Кирчева.

Последните три кандидатури си направиха отвод, Ивайло Петров получи подкрепата на 39 делегати, а за Васил Тонев гласуваха 37, две бюлетини бяха недействителни, каза за ШУМ.БГ Пенка Ангелова.

„Не съм  партиен член, влязох в общинския съвет с листата на БСП от гражданската квота и одобрението на кандидатурата ми за кандидат - кмет приемам с голяма отговорност. Целта ни е да работим по начин, който след изборния ден ще ни даде възможност да се поздравим с кмет и голям брой общински съветници“, каза Ивайло Йорданов. Той смята, че изборът на БСП да издигне непартийна кандидатура ще даде възможност за разширяване на потенциала, отваряне към хората, които не са тяснопартийно обвързани. Йорданов разчита на човешка предизборна  кампания. „На хората им омръзна противопоставянето, искаме да защитим личното си достойнство и морални ценности по време на кампанията“, каза още той.

Конференцията одобри и листата за общински съветници, водач,  на която ще бъде д-р Красимира Бунова, следвана от Ивайло Петров и делегира права на Общинския съвет на БСП да подреди листата като се съобрази с решението на партийния конгрес за 20% квота за младите, обясни Ангелова.

Делегатите номинираха и 5 кандидати за кметове на населени места. За село Енево и с. Стан - досегашните кметове Валентин Димитров и Тотка Димитрова и новите кандидатури за с. Мировци - Маргарита Димитрова, с. Преселка - Милко Миланов и с. Жилино - Милен Методиев, председател на местната партийна организация в селото. За останалите населени места отново дадоха права на Общинския партиен съвет за предложения и обсъждания, каза Ангелова.  

ШУМ.БГ