„Горски празник“ с участието на деца от ОДЗ „Маргаритка“ организираха  директорът на ДГС-Смядово инж. Сава Савов и екипа му, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие.

Повод за празника бе ежегодното отбелязване на „Седмицата на гората“, а специални гости на събитието бяха пенсионирани служители, работили в стопанството.

Празникът започна с музикален поздрав от вокална формация „Мъниста“ към НЧ „Братство-1860“-Смядово.

Инж. Сава Савов и главният счетоводител Диана Гешева на стопанството поздравиха участниците в проявата и изразиха искрената си благодарност към дългогодишния труд и отдаденост на лесовъдите, пенсионирали се в него.

„Обръщам се към всички Вас – настоящи  и бивши колеги, защото съм убеден, че понятие, като бивши лесовъди не съществува и независимо от изминалото време вярвам, че всеки един от Вас носи в сърцето си чувството за дълг и отговорност към гората“ – каза инж. Савов.

От своя страна пенсионираните служители, благодариха на инж. Савов за поканата и заявиха, че са горди от факта, че в стопанството работят млади хора, достойно наследили мисията за опазване на българската гора.

Възпитаниците на ОДЗ „Маргаритка“ подредиха изложба в сградата на стопанството. На децата бяха раздадени награди, лакомства и сертификати за участие в „Седмицата на гората“.

По-късно днес малчуганите и гостите засадиха дръвчета в центъра на града заедно с горските служители. На децата беше обяснена ползата от залесяването на дръвчетата и задължението на всеки един човек да опазва природата.

Мероприятията в стопанството продължават и утре с откриване на кампанията за събиране на стара хартия и хартиени опаковки.

ШУМ.БГ