Съвещание по стопанисване на горите се проведе днес в ДГС-Преслав, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие /СИДП/.

На него домакините от преславското стопанство поканиха лесовъди и гости от различни институции за обсъждане състоянието на горите в района, сечите които се извеждат и залесяването.

Тъй като екипът на териториалното поделение е млад, ръководството постави различни въпроси пред присъстващите експерти от РДГ-Шумен и Предприятието, за да могат и начинаещите специалисти да се ориентират в изискванията  за попълване на различни документи, както и отразяването на несъответствия между теория и практика.

"Целта на това, което правим е гората да я има и след нас. Всички ние сме избрали професията на лесовъда, защото милеем за природата, обичаме си работата и знаем какво трябва да направим, за да съхраним и да умножим българските гори", каза директорът на ДГС-Преслав инж. Янко Йорданов.

В края на съвещанието инж. Йорданов призова младите си колеги да продължават да учат, да работят и да питат, когато се налага, за да придобият опита и знанията на възрастните горски, които от години работят в стопанството. 

ШУМ.БГ