Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на общинския съветник от ПП ГЕРБ Пламен Георгиев. Георгиев е входирал това искане в комисията, след като спечели конкурса за главен архитект на община Шумен.

Мястото на Георгиев в Общинския съвет следва да заеме следващият в листата на ГЕРБ от местните избори миналата година, посочва в решението си ОИК.

Това е поставената под №16 Айсун Ахмедова Ибрямова. Айсун Ахмедова е от гражданската квота на ПП ГЕРБ. Родена през 1994 г., има висше икономическо образование, завършила е магистратура в Икономическия университет във Варна, специалност бизнес икономика. Рботи в частния сектор.

С друго свое решение ОИК не прекратява правомощията на кмета на село Мадара Неделчо Неделчев, избран от листата на ПП Воля.

В Общинска избирателна комисия Шумен бе постъпил сигнал от Димитричка Недева, в качеството ѝ на Председател на общинска комисия по ЗПКОНПИ, в който се посочва, че при избирането му за кмет Неделчев все още е бил е вписан като управител на „ЖАК ОЙЛ“ ЕООД и като член на управителния съвет на Кооперация „ВОИН ГРУП“.

ОИК започна производство по казуса, а вчера се произнесе, че Неделчев не фигурира в двете фирми и запазва кметското си място на село Мадара.

7 от членовете на ОИК са гласували против освобождаването му от поста, а 6 са били „за“ Неделчев да бъде отстранен и в селото да има нови избори.

ШУМ.БГ