През територията на три общини ще премине трасето на тазгодишното автомобилно рали  „Стари столици“. Състезанието включва 9 скоростни отсечки, които ще са край Шумен, Велики Преслав и Върбица.

Надпреварата ще се проведе на 19 и 20 септември. Официалното откриване ще е в 13,00 часа в съботния ден пред хотел „Шумен“, като на същото място ще бъде и закриването. В района на хотела и по булеварда след Томбул джамия ще бъде разположен сервизният парк.

„Все още ни предстои много работа по организацията на ралито. В очакване сме на виза, разрешение за провеждане на надпреварата от федерацията. Работим по осигуряване на охрана, съдии, сигнализация, сигурност и още от необходимите дейности, за да премине ралито на ниво“, каза за ШУМ.БГ Савко Панайотов, председател на СБА – Шумен, който заедно с клуб „Шумен аутоспорт“ и трите общини организират рали „Стари столици“.

С включването на  отсечки край Велики Преслав и Върбица дължината на скоростните етапи на рали „Стари столици“ 2020 ще е около 100 км., а общата дължина на трасето около 300 км.

През първия ден на автомобилното състезание организаторите са предвидили да се карат 4 етапа – Велики Преслав и Върбица, които пилотите ще минат по два пъти. В неделния ден скоростните отсечки са пет и всички са край Шумен - „Пивовара“, „Лозево“ и „Валерий Великов“, като последният етап ще е Power stage (Бонус кръг). Той замества градския етап в ралито, който няма да се проведе заради въведените мерки за COVID- 9 и за да няма струпване на много хора на едно място.

На 7 септември ще бъде отворен и формата за заявки за пилотите, които искат да участват в рали „Стари столици“ 2020. Заявки ще се приемат до 14 септември, а на 16-ти ще бъдат обявени участниците в ралито.

ШУМ.БГ