Търсенето на жилище е процес, през който рано или късно преминаваме в живота си и неминуемо води до въпроса по какви критерии да избираме. Локацията обикновено е водещ елемент от избора ни на дом, но има и много други параметри, на които да обърнем специално внимание, започвайки с отговора на въпроса „Какво всъщност означава качествено жилище?“

Няколко са основните критерии за качество, с които не бива да правим компромис, когато избираме дом:

Архитектурен проект

Жилището трябва да има правилни форми, да е предвидено достатъчно място за всичко необходимо – светла дневна, удобно проектирана кухня или кухненски бокс, перално помещение или ниша, килер, гардеробни, осветено място за бюро в детската стая и др. Нужно е да обърнем внимание и на височината на помещенията, която не бива да е под 2,65 м. Това дава усещане за простор. Водещо архитектурно предимство имат сгради, които са съобразени с ослънчаването – те са проектирани така, че да използват максимално изложението изток/юг/запад. Терасите и общите части трябва да предоставят уединение от съседите, както и да е предвидено място за монтажа на външните климатични тела, така че да не се променя облика на фасадата на сградата.  

Строителство

Нужно е да разберем дали са използвани среден и/или висок клас строителни материали и дали стриктно са спазени строителните процедури. Необходимостта от контрол върху работата и процесите е задължителна, за да се гарантира стабилност и дълголетие на сградата. Качествената дограма изолира от външните шумове, а изборът на правилния стъклопакет осигурява благоприятна среда на обитаване. Големите прозорци пропускат повече слънчеви лъчи в помещенията. Много е важно да e предвидена качествена топло и хидроизолация на сградата. Необходимо е да са прекарани всички тръбни пътища за инфраструктурните системи като вентилационната и климатичната, така че да има свободно място по балконите и фасадите на сградата. Това не само е удобно и естетично, но и елиминира риска всеки да създава своя инфраструктура. Знаем колко неприятно е климатикът на съседа да капе върху околните первази.

Общи части

Начинът, по който са организирани общите части на сградата, е от съществено значение за комфортния начин на живот. Наличието на зелени площи и детски площадки, велостоянки, паркинг с удобен достъп, поддръжката и охраната на сградата – всичко това допринася за качествения живот в красива и защитена среда.

На какво още да обърнем специално внимание, преди да вземем решение за покупка

Когато отивате на оглед, обърнете внимание как изглежда строителният обект – дали е чисто и подредено, има ли организирана процедура за безопасно посещение и оглед от страна на клиентите. Поинтересувайте се от това дали инвеститорът предвижда допълнителни услуги – например довършителни работи, последваща поддръжка на сградата, почистване, съвременни системи за контрол на достъпа.

Има ли наистина качествено строителство в България?

Ако всичко описано дотук ви се струва нереално, има и добра новина за търсещите своето ново жилище. Във Варна действително има качествено строителство и ето конкретен пример за това.  Новият жилищен комплекс на „Планекс“ ЕООД „Панорама парк“ в кв. „Бриз“ във Варна, който ще отвори врати за новите си обитатели през март 2021 г., отговаря на всички изисквания на съвременното строителство и комфортния и защитен начин на живот.

Комплексът разполага с разнообразие от двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти с площ от 65 до 220 кв. м. Те са проектирани с просторни дневни и с по 2 или 3 спални и отговарят на съвременните изисквания за височина на таваните от 2.70 м., правилни помещения и наличие на удобни уединени тераси. Изложението на изток, юг и запад, съчетано с големите „френски“ прозорци с красива панорама, ще осигури щедрото пропускане на слънчевата светлина в помещенията. Наличието на две площадки за игра, вътрешен озеленен двор, както и близостта до Морската градина и бързият достъп до детски градини и училища, превръщат комплекса в идеалния градски дом.

Осигурени са подземни и външни места за автомобили, а любителите на велосипеди ще могат да оставят колелетата си на специални поставки, монтирани в подземния паркинг и в двора на „Панорама парк“.

И не по-малко важно – качественото строителство е гарантирано от „Планекс“ ЕООД, компания, която е едновременно строител и инвеститор на проекта. По този начин е изградена цялостна процедура за контрол на качеството – от проектирането, през изпълнението, до избор на най-подходящите строителни материали и технологии.

Информация за имотите за продажба може да получите в офиса на отдел „Продажби“ на "Планекс Инвест" ООД - ул. „Любен Каравелов“ 55, на тел. 052/610 746, 088 212 2 212, ел. поща: sales@planexinvest.bg или в сайта на обекта www.PanoramaVarna.bg.

 

Платена публикация