Община Шумен обяви обществената поръчка, с която трябва да избере изпълнител за строежа на помощно игрище и тренировъчна зала до стадион „Панайот Волов“. За изграждането на двете съоръжения, северно от стадиона, ще се използват отпуснатите от МС 3 млн.лв.

Строежът на залата и игрището са Първи етап от реконструкцията на спортен комплекс „Панайот Волов“, е посочено в документите на поръчката. Прогнозната стойност за дейностите е 2 462 500,00 без ДДС.

В техническата спецификация е посочено, че тренировъчното футболно игрище е с размери 45,00х75,00 м.  То ще бъде с изкуствена тревна настилка, като се предвижда и изграждане на дренажна система. По протежението на югоизточната страна ще са разположени  2 трибуни, всяко с по 108 места.  Трибуните ще са от метална конструкция върху стоманобетонова основа и с PVC седалки. Около игралното поле са предвидени осигурителни ивици с широчина 2,00 м от дългата и 4,00 м от късата страна. Ще има и осветление и ограда.
 
Тренировъчната зала е с размери 20,60/29,95 м, а игралното поле  - 15,00/25,00 м, като по дългите му страни ще са разположени общо 92 места за зрители, резервни играчи, треньори и др.   

В залата ще има две съблекални за по 11 души, по три броя душове и санитарни възли. Ще има складови помещения, треньорски стаи, кабинети за лекар и физиотерапевт, конферентна зала, фоайе с бар и др.

Документи за участие в обявената процедура се подават до 10 ноември т.г.

ШУМ.БГ