Британският принц Хари обяви, че започва работа на висока позиция в BetterUp - стартъп от Силициевата долина, който се занимава с менторство, консултации и опазване на психичното здраве.

От изявлението му не се разбира какви точно ще са задълженията му като директор в областта на въздействието. Най-много се доближава до отговора на този въпрос обяснението, че целта му ще е да "дава гласност на крайно небходими диалози за психичното здраве, да изгражда общности, способни на подкрепа и състрадание и да подхранва средата за откровени и деликатни разговори".

Херцогът на Съсекс започва работа година след като той и съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха като високопоставени членове на кралското семейство през март миналата година и се преместиха в Съединените щати.

Само преди две седмици бе и предизвикалото вълнения и в САЩ, и във Великобритания (а и в континентална Европа) интервю на двойката пред Опра Уинфри. То бе истинско сътресение за Бъкингамския дворец, особено след твърдението, че член на кралското семейство е попитал преди раждането на сина им Арчи колко тъмна може да бъде кожата му.

Според изпълнителния директор на компанията Алекси Робишо Хари няма да има собствен екип и хора, които да са му пряко подчинени, но вероятно ще прекарва известно време в централата на компанията в Сан Франциско, когато здравната ситуация позволява.

BetterUp твърди, че разполага с 2000 ментори, които предлагат услуги в 49 държави.

Сред източниците на доходи за Меган и Хари вероятно са и договорите, които двамата подписаха миналата година с платформите "Нетфликс" и "Спотифай".

Дневник