Общо 44 000 цветни стръка ще бъдат засадени това лято в Шумен. Те ще бъдат оформени в различни цветни фигури и ще красят градски площи, паркове и градини, съобщиха от пресцентъра на общината.

ОП „Паркове и обредна дейност“ е произвело в собствените си оранжерии цветя от видовете пламъче, калдаръмче, гацания, антуриум, целозия, далия, кана, тагетис, цинерария, циния, топ карамфил.

Днес се зацветяват пространствата около ДКТ „Васил Друмев“ и пред паметника на Съветската армия на пл. „България“. Предстои в следващите дни да бъдат засадени цветя пред Съдебната палата, в Градската градина, в парк „Студентски“, пред НЧ „Тодор Петков 1963“ и НЧ „Стилиян Чилингиров-1963“, в градинката до къщите „Елеонора 1“ и „Елеонора 2“ и на други места в града.

Вече са обновени бетонните кашпи по бул. „Славянски“, градинките около паметника на Васил Левски, пред сградата на Община Шумен, по пешеходната зона на бул. „Славянски“ – срещу магазин „DM“ и заведение „Зино“, пред Регионалния исторически музей, по ул. „Карел Шкорпил“ – срещу Военното училище, пред Паспортната служба и пред сградата на НЗОК на ул. „Цар Освободител“, добавиха от общината.

ШУМ.БГ