Отборът на „Волов“ победи с 3:0 гостуващия тим на „Локомотив“ Русе в първи мач за сезон 2021/2022 от Трета футболна лига на североизток.

Шуменци бяха по-активният отбор на терена на ст. „П. Волов“ и закономерно стигаха до победата. Те поведоха с 2:0 на полувремето, а в края на срещата стигнаха и до трети гол.

Още от първия начален съдийски сигнал в срещата с Локомотив“ Русе „Волов“ взе инициативата в мача и положенията пред наказателното поле на гостите не закъсняха.

В 6-ата минута капитанът на шуменци Симеон Савов се изплъзна от защитниците на гостите, успя да преодолее вратаря им и вкара първото попадение в мача.

След няколко пропуска пред вратата на „Локомотив“ в 26-ата минута „Волов“ стигна до втори гол. Сонер Хюсеин навлезе в наказателното поле на гостите и бе фаулиран. Главният съдия на срещата Стоян Димитров от Варна отсъди дузпа. Сонер Хюсеин се на да я изпълни и бе точен за 2:0.

До края на полувремето и двата отбора създадоха положения пред вратата на противника си, но не стигнаха до гол.

В началото на втората част гостите от Русе имаха лек териториален превес на терена и на моменти затрудниха футболистите от защитата на „Волов“, но те и вратарят Стефан Петков се справиха с атаките и не допуснаха гол. В средата на вторите 45 минути шуменци отново заиграха по-нападателно и на няколко пъти бяха близо до гол, но ударите на играчите минаваха покрай или над вратата на „Локомотив“.

В 89-ата минута шуменци все пак стигнаха до още един голи и затвърдиха превъзходството си в този мач с трети гол, дело отново на капитана Симеон Савов.

„Хубаво е, че започнахме с победа. Това винаги намалява напрежението, носи увереност. Има какво да се желае от играта. Като първи мач си имаше притеснението, грешките, които допускат по-младите футболисти. Но го имаше това, което искаме да видим и ние, и публиката старанието, желание за успех. Предстоят ни още много мачове, трябва да покажем стабилна игра и при гостуванията на отбора. Има върху какво да работим, трябва да сме търпеливи“, каза след срещата треньорът на „Волов“ Николай Николов.

Новите играчи в отбора на „Волов“ са вратарят Стефан Петков от „Черно море“, Живко Парашкевов и Калоян Петков от Русе, Михаил Петров, който е юноша на „Лудогорец“ Разград.

„Като цяло отборът е съставен от местни момчета. Те са от школите на „Волов“ и „Шумен 2007“. От тях 7 човека са в юношеска възраст, другите са между 21 и 22 години. Михаил Венков, Христо Александров и Живко Парашкевов са по-опитните играчи в отбора, които ще помагат за увереността на по-младите“, допълни Николай Николов.

ШУМ.БГ