Работниците и служителите в „Автомагистрали – Черно море“ АД ще продължат с протестите си и тази седмица. Те настояват държавата да се разплати с тях за извършените ремонти на АМ „Тракия“, за които им дължи около 37 млн. лв.

Днес сутринта служители на дружеството се събраха пред административната сграда на ул. „Алеко Константинов“ в Шумен и заявиха, че няма да се откажат от исканията си.

„Ще продължим протестните си действия, за да са наясно всички, че няма да се откажем. В сряда ще протестираме пред Областна управа в Шумен, за което ще пуснем уведомление в общината, както е по закон“, заяви пред събралите се днес финансовият директор в “Автомагистрали – Черно море” Петя Стоянова. Тя допълни, че в петък ще бъдат блокирани основни пътни артерии - входа на Бургас, Русе (в района на магазин "Джъмбо") и в Шумен на пътен възел „Диамант“ край село Белокопитово.

„Нашите искания са икономически, не искаме протестът ни да се политизира. Защитаваме исканията си и протестираме пред институциите, независимо кой управлява в момента - дали е ГЕРБ, БСП или някой друг. Щом е министър, той отговаря. И да е служебен – пак отговаря и носи отговорност за действията“, допълни Петя Стоянова.

ШУМ.БГ