3 строителни фирми подадоха оферти в обществената поръчка за ремонта на Летния театър в Шумен. Всички те са местни - “Е - Плант” ООД, Автомагистрали - Черно море” АД и “С-М Строй” ЕООД.

Предстои да се провери изрядността на документите, а после да се отворят и ценовите предложения.

За ремонта са осигурени 2,031 млн. лв. с ДДС. От тях 1,4 млн. лв. са от Оперативна програма „Региони в растеж“, а останалите са местно съфинансиране, което община Шумен ще осигури с кредит.

Съгласно новия проект за Летния театър, в него ще се направи нова амфитеатрална трибуна с 900 места. Ще се санира козирката и помещенията под сцената, където са съблекалните, гримьорните, сервизните помещения. Ще се рехабилитира и входната зона в северната част.

Припомняме, че Летният театър бе част от концесионен договор с фирма “Вариант 6” АД, която през 2007-ма откри там спортно-развлекателен комплекс “Акрополис”. Започнат бе ремонт и на открития театър, който така и не бе завършен. През 2010-та община Шумен развали концесията заради неплащане на таксите и си взе имота, но за довършването на Летния театър в продължение на десетилетие пари нямаше.

ШУМ.БГ