Извънредна сесия решиха да насрочат общинските съветници на заседанието си днес. Тя ще е на 8 октомври и на нея ще се обсъжда само една точка – тегленето на 20 милиона кредит за ремонт на улици в град Шумен и селата от общината.

До ново заседание се стигна, след като повече от 4 часа съветниците спориха, дали  предложените списъци с улици за ремонт са изчерпателни и дали комисиите, избрали тези улици са си свършили добре работата.

Въпреки че кметът Любомир Христов увери съветниците, че комисиите, които правят оглед на улиците за ремонт – и в града, и в селата ще продължат да работят и списъците ще са отворени и ще се коригират във времето, съветниците не успяха да стигнат до консенсус и да гласуват тегленето на кредита.

След консултации в зала между съветници от различни политически групи се стигна до предложение от 1/3 от местните парламентаристи да се проведе извънредна сесия. На нея ще се гледа взимането на кредит и ще се прецизират списъците с улици, като се включат и междублокови пространства.

Предложението бе прието от вички присъстващи 31 съветници.

ШУМ.БГ