С кът, наречен „Детска етнографска работилница на открито“, в който да творят, да учат и да играят разполагат децата и педагозите от ДГ „Брезичка“ в Шумен, съобщиха от учебното заведение.

Етнографската работилница е в двора на детската градина и чрез нея децата ще се запознават с основни предмети от бита на семействата и начина на живот, различен от съвременния.

Днес занимания в работилницата имаха децата от групите „Мечо пух“ и „Шарена дъга“. група „Мечо Пух” изработи красиви битови кукли, с които ще украсят лавиците на това интересно и различно  място, а група „Шарена дъга” се научи да тъче на детски станчета.

„Кътчето е създадено с идеята, че когато малките учат, докато работят и произвеждат, докато играят, техните умения са по-трайни, взаимоотношенията им са по-добри и преживяванията им са изпълнени с радост“, каза за ШУМ.БГ директорът на ДГ „Брезичка“ Соня Недялкова.

Създаването на детска етнографска работилница на открито в ДГ „Брезичка“ е финансирано по проект, защитен от екипа на градината пред общински фон „Култура“, в размер на 800 лв.

Със средствата от проекта са закупени детски пейки, станчета, грънчарски колелета, глина. Допълнителното оборудване и украса са дарени от учителите в детската градина и спонсори.

ШУМ.БГ