Център за профилактика на здравето заработи днес в шуменската детска градина "Братя Грим". Лентата прерязаха председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и зам.-кметът по култура и образование Найден Косев.

Центърът разполага със солна стая, комбинирана инфрачервена и билкова сауна, вани със соли. Той ще се ползват само от децата в градината.

„Това е един опит да се създадат по-благоприятни условия за всички малки възпитаници на тази детска градина. Поздравявам директора и екипа на „Братя Грим“ за това, че с ентусиазъм използват всички нови форми и модели на  работа, за да добруват техните деца“, каза Найден  Косев, като пожела подобни здравни центрове да бъдат отворени и в други детски градини.

Сауната ще се ползва само след изричното съгласие на родителите. Тя е специално проектирана за деца. Температурата в нея няма да надхвърля 45 градуса. В солната стая пък се предвижда всяко дете да минава два 15-дневни курса годишно. 

Центърът е изграден със собствени средства на градината и с дарения. Строителните работи са извършени от общинското строително предприятие.

ШУМ.БГ