Женският отбор на „Шумен 98“ бе победен от шампиона „Свиленград“ с 38:17 (21:11) в мач от предпоследния кръг на редовния сезон в А група.

Срещата се игра в зала „Арена Шумен“ и не предложи интрига на зрителите, които въпреки поражението аплодираха добрите изяви на шуменки. В този мач домакините играха с девойките на клуба, като само Габриела Христова бе по-опитната на терена. Освен това тимът, дори и в този състав, не е тренирал повече от три седмици заради липса на зала.

Днес и зала „Арена Шумен“ не бе гостоприемна за отбора. Оказа се, че електронните табла не мога да бъдат пуснати, защото единственият служител на Общинското предприятие „Общински жилища и имот“, който се занимава с таблата, е в отпуск (клубовете дават график на срещите си в Арената месеци преди старта на първенствата, бел. ред.). Заради липсата на електронни табла, които са задължителни за мачовете от А група, клубът ще отнесе и глоба от хандбалната федерация.  

Самата среща между „Шумен“ и „Свиленград“ започна с голове на гостите, които решиха мача в своя полза още в първите десет минути, когато поведоха с 9:3. Момичетата от Шумен изглеждаха стъписани в тези начални минути и допуснаха много грешки. След като съперникът им натрупа солиден аванс, шуменските хандбалисти заиграха по-освободено и направиха добри разигравания на терена.

Натали Христова стана лидер на тима в този мач, като се нагърби със завършващите удари при атаките. Тя отбеляза и най-много голове за „Шумен“ - 6. Отлично в мача се включи и Хрисияна Лазарова, която завърши с 5 попадения. Габриела Христова се отчете с 4 гола, Анастасия Спасич и Силвия Андреева вкараха по един. За шуменския тим играха още  Тюркян Хасанов, Виктория Петрова и вратарките Виктория Георгиева и Селен Явер,

ШУМ.БГ