С тържество в Градската художествена галерия „Елена Карамихайлова“ днес бе отбелязан Световния ден на водата.На него ВиК-Шумен обяви победителите от ежегодния конкурс за детско творчество „Водата – извор на живот“. Те получиха предметни и парични награди и бяха поздравени от управителя на ВиК дружеството Жанета Панайотова и от децата от ДГ „Латинка“, които изпълниха танц върху „Песен на водата“.

Произведенията на децата участвали в конкурса са изложени в галерията, а имената на победителите и техните произведения, ще бъдат качени на интернет страницата на ВиК - Шумен.

Отбелязването на Световния ден на водата продължи в сградата на СУ „ Панайот Волов“ с участие на учители, членовете на Клуба по роботика “Power Vortex” и ученици от всички класове. Пред тях Жанета Панайотова разказа историята на водоснабдителните системи и съоръжения на територията на област Шумен и град Шумен и язовир „Тича“.

Учениците пък от Клуба по роботика представиха проекта си за пестене на вода при поливане, който през 2020 г. стана носител на приза за най-добър проект в състезанието по роботика. И още изработената от тях метеорологична станция, която ще помогне на участниците в проекта за язовир „Тича“.

По време на срещата управителят на ВиК връчи и наградите на победителите от училищния конкурс „Чешмата в моя роден край“, в който с рисунки и презентации се включиха ученици от прогимназиален и гимназиален курс.

ШУМ.БГ