Мъжкият хандбален тим на „Шумен“ срещна затруднения, но успя да стигне до победата срещу тима на Левски с 37:25. Срещата бе от предпоследния кръг на редовния сезон в А група и се игра в град Левски.

Шуменци изоставаха на полувремето с два гола разлика – 14:16, но през втората част успяха да обърнат мача в своя полза и да стигнат до двете точки.

Домакините от Левски влязоха по-добре в мача и поддържаха аванс от два гола до средата на полувремето. В 16-ата минута резултатът бе равен – 9:9. След това обаче настъпи спад в играта на „Шумен“. Състезателите на „Левски“ 6 безответни гола, преди шуменци да отбележат десетото си попадение в мача. При 16:10 четири минути преди края на първата част играчите на треньора Чавдар Чернев „се събудиха“ и намалиха изоставането си на два гола на почивката.

Четири минути след подновяването на играта „Шумен“ поведе с 18:17. Домакините върнаха едно попадение за равенство – 18:18, но след това шампионите взеха инициативата в мача, отново поведоха и повече не изпуснаха лидерството си. В 20-ата минута на второто полувреме разликата в полза на „Шумен“ набъбна до 10 гола, като този аванс се оказа непосилен за стопяване от страна на домакините и те трябваше да се примирят със загубата.

В мача срещу „Левски“ Чавдар Чернев не разчита на някои от титулярите си, като хандбалистите, влезли в игра, показаха хъс за победа.

Най-резултатен за „Шумен“ бе Георги Атанасов с 8 попадения, по 6 гола отбелязаха Енгинджан Сали и Димитър Грозев.

За „Шумен“ играха още вратарите Ангел Ангелов и Хасан Хасанов, Теодор Добрев, Мирослав Симеонов, Александър Димитров, Кирил Савов, Димитър Пламенов, Сали Мустафа, Стефан Евтимов.

ШУМ.БГ