Момичетата от хандбалния отбор на „Шумен“ завършиха на шесто място сезона в А група. Днес в зала „Арена Шумен“ те изиграха последния си мач от първенството за тази година.

Съперник на шуменки бе тима на „Етър“ Велико Търново, който спечели мача с 29:19 (12:7).

През първото полувреме и двата отбора не бяха особено резултатни при атаките си, като за това помогнаха отличните изяви на вратарките и на двата тима, както и гредите. Очаквано съставът на „Етър“ взе преднина  в началните минути, като тя достигна до 5 гола разлика – 8:3. Шуменки показаха потенциала си и пет минути преди края на полувремето намалиха изоставането си до 2 гола. В заключителните минути, обаче домакините отново допуснаха съперника да се разиграе и на почивката да поведе с по-голяма разлика.

През втората част състезателките от Велико Търново оправиха мерника си, използваха и грешки, допуснати от умора в състава на домакините, направиха бързи контри и закономерно увеличиха разликата в головете, за да затворят мача при 29:19.
Капитанът на „Шумен“ Габриела Христова бе най-резултатна за отбора си с 10 гола. По 2 попадения вкараха Тюркян Хасанова, Анастасия Спасич и Натали Христова, по 1 път се разписаха Хрисиана Лазарова, Елеонора Тодорова, Силвия Андреева. На врата на тима пазиха Виктория Георгиева и Селен Явер.

ШУМ.БГ