Ученици, учители и помощен персонал в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“, с. Лятно, община Каолиново се включиха в благотворителната инициатива на Българския червен кръст (БЧК) и Министерството на образованието и науката (МОН) - „Деца помагат на деца“ - кампанията за събиране и изпращане на хуманитарна помощ за децата от българските неделни училища в Украйна, съобщи за ШУМ.БГ преподавателят в училището Севим Юмерова.

В продължение на една седмица учениците изготвиха брошури и флаери за разяснителна кампания сред обществеността и родители. Децата организираха и благотворително тържество под надслов „Отворено сърце“ и събраха парични дарения, с които закупиха хигиенни материали, продукти от първа необходимост, дрехи и ученически пособия. В рамките на доброволческата инициатива учениците от начален етап написаха писмо до своите връстници с послания за мир.

Даренията бяха предадени в БЧК – Шумен.

„Щастлива съм, че в нашита училищна общност показахме, че са формирани милосърдие, съпричастност и грижа към случващото се в света“, каза след приключване на благотворителната инициатива на своите възпитаници Севим Юмерова.

ШУМ.БГ