С 19 златни, 16 сребърни и 4 бронзови медала състезателите от Шумен спечелиха първо място в отборната надпревара за купата по карате шинкиокушин на Ученическа спортна школа „Хан Крум“. Второто място отборно взеха момчетата и момичетата от Русе, трети са тези от Нови пазар.

Това бе 8-мо издание на надпреварата, която се състоя в зала „Младост“. Състезанието бе отлагано няколко пъти заради ковид мерките, но днес се проведе и събра 100 каратеки от Севлиево, Варна, Русе, Шумен, Нови пазар и Велики Преслав.

На татамито в зала „Младост“ играха деца от 7-годишна възраст до 16-годишни момчетата и момичета. „Въпреки че не можехме да водим пълноценни тренировки, особено с по-малките състезатели, днес всички показаха, че поддържат бойния си дух и уменията си. Изключително съм доволен от това, което показаха децата от 7 до 10-годишна възраст“, коментира треньорът в УСШ Даниел Димитров.

Домакините от УСШ раздадоха 35 комплекта медали в отделните възрасти и категории. Състезанието бе открито, а след това и закрито от новия временно изпълняващ длъжността директор на УСШ „Хан Крум“ - Шумен Людмила Любенова, която награди и шампионите.

Бяха връчени и специални награди.

Призът на името на дългогодишния директор на школата в Шумен Валентин Савчев бе присъден на Калоян Марчев от Шумен. Наградата си той получи от племенника на Валентин Савчев Светослав. В отборно състезание за купа „Валентин Савчев“, в което участваха само състезатели на домакините наградата взе отборът с капитан Калоян Марчев, след като записа само една победа повече от отбора с капитан Светослав Проданов.

За най-технични състезатели в турнира за купата на УСШ бяха определени: при деца до 8 г. Атила Атъф от Шумен и Мелис Салимова от Нови пазар, при деца до 10 г. - Христо Юриев от Нови пазар и Преслава Христова от Севлиево, при 12-годишните – Кристиан Стоянов от Шумен и Йолина Димитрова от Русе, при момчета и момичета до 14 г. - Венелин Мирчев от Русе и Алев Еюб от Шумен, при кадетите до 16 г.  - Нурдоан Левент от Нови пазар и Стивалина Кръстева от Шумен.

ШУМ.БГ