В Шуменско за седмица се отчитат по-малко починали с коронавирусна инфекция и задържане броя на хоспитализираните пациенти. Миналата седмица приетите за болнично лечение в ковид отделенията на МБАЛ – Шумен са 55, при 51 за предходната седмица.
Данните изнесоха днес от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Починалите с доказан положителен резултат за седем дни са двама – мъж на възраст 77 г. и жена на 90 г. За предходната седмица жертвите на коронавруса са били 8.

Приетите за болнично лечение за петък, събота и неделя са 17, а изписаните през последните три дни са 11. В момента общият брой на пациентите в ковид отделенията на болницата са 77. В Детско отделение са четири деца, в Отделението за интензивни грижи са двама пациенти.

63 са заразените с коронавирус жители на областта за последните три дни. Така към момента заболеваемостта в Шуменско на 14-дневна база е 439 на 100 000 души от населението. Регион 3, в който е и област Шумен, вече е в Етап 1 от Националния оперативен план за справяне с Covid-19, в който се намират и всички останали региони в страната.

За 7-дневен период в Шуменско са поставени 155 дози ваксини срещу коронавирус. Приложени са общо 11 първи дози, 41 втори и 103 бустерни дози, уточниха от РЗИ.

ШУМ.БГ