Сто деца от ДГ „Космонавт“ участваха днес в еко ревю. Те дефилираха с костюми изработени от торбички, кашони, списания и вестници, капачки, бутилки, съобщиха от детското заведение.

Инициативата е част от Годишния план на градината и е свързана с отбелязването на Световния ден на рециклирането - 18 март, Световния ден на гората - 21 март и Международния ден на водата - 22 март.

Пред децата и учителите оживяха герои от приказки и анимационни филмчета, самолети, дървета и др. Идеите на еко костюмите са на малките участници, а за изработката са помагали мама и татко, споделиха организаторите.

Наградите за най-оригинални еко костюми отидоха при Янислав Чернев от група „Смехорани“, Христомира Христова от група „Пеперуди“ и Борис Вангелов от група „Звездици“, а колективни награди за най-много участници с атрактивни костюми спечелиха групите „Златна рибка“ и „Палавници“.

Проявите свързани с екологичното възпитание като част от програмата на детското заведение се провеждат, както с участието на родители, така и в партньорство с РИОСВ - Шумен, ПП „Шуменско плато“, Североизточно държавно предприятие – Шумен.

ШУМ.БГ