Победа и равенство на „Шумен“ в последния кръг от група А на първенството по хандбал при юношите до 19 години не стигнаха на отбора, за да се класира на финалите на шампионата.

В Бургас шуменските момчета, които са носители на купата на България в тази възрастова група, записаха победа над „Добруджа“ с 29:20 и равенство със „Спартак“ Варна – 25:25. С актив от 10 точки „Шумен“ остана на четвърто място в групата. Шуменският отбор загуби важни точки през есенния дял на първенството, когато заради липса на зала, не провеждаше пълноценни тренировки.

„В последните мачове, въпреки че шансовете ни за класиране бяха нулеви, момчетата отново показаха хъс за игра. Отлично към по-големите се включиха и хандбалистите от по-долните възрастови групи“, коментира след мачовете треньорката Мая Пешева.

За финалите в шампионата при 19-годишните се класират отборите, заели първите места в трите групи. От група А това е „Спартак“ Варна, от група Б - „Полюс ТМ“ Плевен. В група  В предстои още един кръг, като първото място си оспорват „Локомотив“ и „Раховец“ от Горна Оряховица.

Четвъртият отбор за финалите ще се определи в квалификационен турнир на тимовете, заели вторите места в групите.

ШУМ.БГ