Лек автомобил е засечен да се движи в село Радко Димитриево със 137 км/час. Това е станало при  специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL миналата седмица, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Разрешената скорост в участъка, където е заснет джигита, е 50 км/час. От шуменската полиция уточниха за ШУМ.БГ, че не разполагат с детайлна информация за нарушителя, тъй като вече записите от “триногите” се обработват от единен център в София.

Съгласно закона обаче, нарушителят ще получи глоба в размер на 1050 лв. и ще остане за 3 месеца без свидетелство за правоуправление.

Общо 1 295 са установените нарушения на скоростните режими по време на операцията.
841 нарушения на скоростта са били засечени от полицейските служители извън населено място, а нарушенията в населени места са 454. Установени са общо четирима, които са превишили с над 50 км/час максимално позволената скорост в населено място.

Контролните точки на операцията в областта са били както в населени, така и извън населени места, по участъци, които предполагат движение с по-висока скорост и на такива, на които във времето са възниквали тежки пътнотранспортни произшествия.

ШУМ.БГ