Над 120 заявки за участие в XII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Съзвездие“ 2022 г. Творческата надпревара, която заради ковид мерките, не бе провеждана две години, сега ще се състои в реална среда.

Музикалните таланти от цяла България ще пеят пред публика на сцената на Младежкия дом на 2 и 3 април. Шумен ще бъде представен от над 25 певци.

„Има много желаещи да участват тази година. Изпълнителите бяха възпрепятствани, особено по-малките, да пеят на сцена в последните години, и сега те и вокалните им педагози искат да се изявят в реална среда“, каза днес на пресконференция Доника Маринов, временно изпълняваща длъжността директор на Младежки дом, който заедно с Община Шумен, организират конкурса.

Маринова допълни, че сцената, на която ще пеят изпълнителите ще е обсипана със звезди и ще е пищна. Председател на журито тази година ще е композиторът Хайгашот Агасян, а членове журналистът и член на Асоциацията на вокалните педагози и продуценти Николай Текелиев и диригентът Христо Атанасов.

Официалното откриване на „Съзвездия 2022  е на 2 април от 11,30 часа. Входът за зрители е свободен (с регламента на конкурса и програмата му може да се запознаете от прикачения файл).

ШУМ.БГ