С повишаване на температурите идва и време за пролетното почистване. Да направим нашата улица, около блока, градинката, любимите места за разходка и спорт по-приветливи. Това призоваха шуменци от пресцентъра на общината.

Тази година инициативата на община Шумен ще продължи в рамките на една седмица – от 9 до 16 април, включително.

Желаещите да се включат, трябва да заявят участие на тел. 054/857 637 или на имейл z.georgieva@shumen.bg. Домоуправителите и организаторите на групи трябва подадат информация за района, който ще почистват, брой участници, телефон за контакт и при необходимост да направят заявка за чували и ръкавици.

Почистването на места извън очертанията на града и на Шуменското плато ще бъде в събота, 9 април. Община Шумен и Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ ще осигурят чували и ръкавици. Материали за регистрираните в кампанията участници ще се раздават от 9,00 до 10,00 часа на няколко места – пред Младежкия дом, на входа на парк „Кьошковете“, пред летния информационен център на ПП „Шуменско плато“.

Желаещите да организират почистване в рамките на града в дните от 9 до 16 април, могат да получат чували и ръкавици също на 9 април от 9,00 до 10,00 часа на пунктовете пред НЧ „Тодор Петков“, на паркинга срещу магазин "Булмаг" на ул. „Странджа“ №21 в кв. „Тракия“, пред СУ „Трайко Симеонов“, до спирката на ул. „Северна“ в кв. „Еверест“.

От общината подчертават, че събраните в чували отпадъци трябва да бъдат оставени в непосредствена близост до съдовете за смет. Извозването на събраното количество ще бъде организирано от фирмите по чистотата.

ШУМ.БГ