Дублиращият тим на „Шумен“ записа нова победа в ББЛ А група. В отложен мач от 7-ия кръг шуменци се наложиха над „Ънстопабъл“ Добричс 88:64.

„Шумен“ е с 10 победи и 2 загуби и е на първо място във временното класиране. Вторият, Икономически Университет Варна също е с 10 победи, но и с мач по-малко. Двата тима се изправят един срещу друг тази неделя – 3 април от 14.00 ч. в “Арена Шумен”.

В срещата срещу тима от Добрич шуменските баскетболисти взеха добра преднина още след първите две части и на полувремето поведе с 48:34.

След почивката играчите от Добрич опитаха да се върнат в мача и намалиха аванса на домакините. В последните десет минути в игра за „Шумен“ се появиха почти всички кадети на клуба и показаха много сърцата игра. „Ънстопабъл“ успя да свали 5 точки в началото на частта, но до края шуменци успяха да задържат аванса си с точни стрелби отдалеч и въпреки, че загубиха частта с 18:17 показаха, че може да се разчита на тях за попълване на мъжката гарнитура. .

Милош Чойбашич направи поредния си силен мач за Шумен-2 с 23 точки и 20 борби. Йоан Йоргов също бе сред лидерите на отбора – 18 точки и 8 борби. Паисиев бе на обичайното ниво с 11 точки, 6 борби и 5 асистенции. Симеон Георгиев бе с 6 точки и 9 асистенции.

ШУМ.БГ