Към днешна дата в шуменската болница хоспитализираните пациенти в ковид отделенията са 57, от които 49 са с потвърден Covid-19, а 8 изчакват резултат. Изписаните през вчерашния ден са 15, от които и две деца на 1 година, а новопостъпилите са 6-ма, между тях дете на 2 м. Това съобщиха днес от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Шумен.

Втори пореден ден за тази седмица няма починали с потвърден положителен за
Covid-19 резултат в шуменската болница. Към момента четирима пациенти са в отделението за интензивни грижи, един от тях е интубиран. В Детско отделение за лечение с коронавирусна инфекция са четири деца.

За последното денонощие 46 са новодиагностицираните лица с коронавирусна инфекция, от които 22 жени и 24 мъже. 25 души от новите случаи са от Шумен. От Нови пазар са 5, Велики Преслав - 3, от Новосел - 2. По един регистриран има в Благово, Васил Друмев, Върбяне, Дибич, Златар, Ивански, Каолиново, Климент, Лозево,

Регистрираната заболеваемост към 31 март за Шуменска област е 356 на 100 000 души
за 14-дневен период.

С бавни темпове се придвижва Имунизационна кампания в областта. Вчера поставените дози срещу Covid-19 в Шуменско са едва 10. От тях, първа доза е приложена на две лица, а броят на поставените втори дози е три. Бустерните дози, приложени за последното денонощие са 5. Данните сочат,че лицата със завършен ваксинационен курс са 40 741, а приложените допълнителни дози са 14 940.

ШУМ.БГ