Областният управител Владимир Йолов, заедно със заместника си Николай Колев и представители на общинските администрации от Каспичан, Нови пазар, Смядово и Шумен, посети настанените в общините украински граждани и разговаря с тях. Това съобщиха днес от пресцентъра на Областна администрация.

При срещите си областният управител е уверил, че администрацията работи в синхрон с местните власти и се подхожда индивидуално към всеки случай, за който ще бъде намерено решение на казуса. Той е обяснил, че всеки, който има проблем, може да се обърне към Областния координационен център, който разполага с денонощен телефон и че вече по сигнали е оказано съдействие на нуждаещи се от лекарства и лекарска помощ, за настаняване, регистрация, осигуряване на транспорт и храна.

Украинските граждани са получили и брошури, подготвени от Областната администрация с необходимата за тях информация.

Йолов е провел и работни срещи с представители на БЧК-Шумен, Ротари клуб и Скаутски клуб „Мадарски конник“ с цел координация на благотворителните инициативи в подкрепа на украинските граждани. На срещата е станало ясно, че в подкрепа на украинското население община Каспичан също е организирала акция и са осъществени две пътувания с хуманитарна помощ транспортирана до Болград и Криничное.

ШУМ.БГ