И през април малките приятели на театралното изкуство ще гледат на шуменската сцена всяка събота и неделя детски постановки, ще се забавляват и ще научават много нови неща. През месеца актьори на ДКТ „Васил Друмев“ започват срещи и с малчуганите в детските градини в Шумен. Те ще се запознаят с поучителната история на „Гарджето певец“.

Представлението ще се играе и на сцената на театъра утре - 2 април, а историята на гарджето, което иска да стане певец разказват актьорите Вилиана Димитрова, Катрин Лалова, Валери Зарков, В неделния ден детската публика ще се срещне пък с мистър Хепинстал и неговите приятели от „Историите на мистър Хепи“ по Доналд Бисет. На сцената ще се изявят актьорите Веселин Бърборков, Джанер Якуб и Радина Алексиева.

Идната събота на 9 април предстои децата да научат от екоспектакъла  „Цветни вълшебства“ защо е важно да опазват природата. За това са се погрижили актьорите Александра Михайлова, Веселин Бърборков, Марияна Бранкованова, а в неделния ден битовите предмети, присъствали в домакинството и земеделието на българите в миналото ще се превърнат в герои от фолклорната игра „Задявки надигравки“ с помощта на  актьорите Радостина Велкова, Веселин Бърборков, Пламен Иванов, Кристина Константинова, Вилиана Димитрова и Никола Николов.

На 16 април в салона на театъра за малчуганите ще гостуват актьори от Държавен куклен театър - Търговище със спектакъла "Откъде дойдоха бебетата? , а на следващия ден в неделя децата ще могат да гледат драматизацията на известната народна приказка „Тримата братя и златната ябълка“.

На 30 април детската публиката ще се срещне с „Жълтата Червена шапчица“ по Джани Родари.

ШУМ.БГ